Balaton

2024.01.01. 18:19

Befejeződött a Sió turisztikai fejlesztésének első üteme

Lezárult a Sió turisztikai fejlesztésének első üteme, amelyben több mint 400 millió forintos beruházással kerékpárút épült a Sió-töltésen Szekszárd és Sióagárd határától Harcig - közölte a Tolna Vármegyei Önkormányzat az MTI-vel.

Veol.hu

Fotó: Pixabay

Emellett Harcon és Sióagárdon kerékpártárolókat is telepítettek, a projektet a Terület- és településfejlesztési operatív program támogatásával valósították meg - tették hozzá közleményükben.
Azt írták, hogy Tolna vármegye kiemelt gazdaság- és vidékfejlesztési programja a területén 100 kilométer hosszan áthaladó, a Balatont és a Dunát összekötő Sió-csatorna turisztikai fejlesztése.
A "Balatontól a Dunáig vízen és két keréken" elképzelés lényege, hogy a Sió-csatorna tolnai szakaszán 85 kilométeres kajak-kenu-, valamint 70 kilométeres, folyam-menti kerékpáros útvonal létesüljön.  
A fejlesztés célja, hogy minél többen töltsék szabadidejüket hasznosan és aktívan, illetve, hogy az emberek a természetet járva váljanak egészségesebbé, és ismerjék meg a térség természeti szépségeit, történelmi, kulturális értékeit.
Megemlítették, hogy a projekt részeként kisfilmek is készültek, amelyek a partnertelepülések - Sióagárd, Harc, Pálfa, Simontornya - természeti, építészeti értékeit, gasztronómiai és kulturális hagyományait mutatják be. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában