Egyház

2024.01.28. 16:00

Hamarosan kezdődnek a bibliaórák

János apostol leveleit fogják tanulmányozni az evangélikus gyülekezet tagjai az idei tavaszi bibliaóra-sorozat alkalmain.

Benkő Péter

Az első, február 8-i összejövetel ráhangolódást ad a korra, a stílusra, s kiderül, miről és kiknek szólnak a levelek. Majd február 22-én a milyen az Isten és kicsoda Jézus kérdések állnak a bibliaóra középpontjában. A március 7-i alkalom A világosság fiai és jellemzőik címet kapta. Az Isten gyermekei a világban: veszélyes hely című szakaszt két részre bontják, március 21-én, majd április 11-én foglalkoznak vele, a sorozat záróalkalma pedig április 25-én lesz A győzelem és a küldetés címmel.

A bibliaóra-sorozat alapját az a három levél adja, melyeket János evangéliuma mellett olvashatunk a szerzőtől az Újszövetség könyvei között, a szerzőjük Jézus „szeretett tanítványa”, így, ahogyan evangéliuma, a levelei is hiteles, megbízható források. Időben a harmadik levelet tartják a legkorábbinak, viszont a legjelentősebb az első, mely lényegében körlevél Ázsia egyházközségeinek, s az apostol vallásos meggyőződésének lényegét foglalja benne össze.

A bibliaórai alkalmak csütörtöki napokra esnek és 17 órakor kezdődnek a Veszprémi Evangélikus Gyülekezet gyülekezeti termében. Nyílt alkalmak, melyekre bármilyen felekezetű keresztény testvért szívesen látnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában