Kerek évforduló Zircen

2024.01.04. 20:00

Idén negyvenesztendős város újévi fogadásán jártunk

Éppen negyven éve nyilvánították várossá Zircet, így az önkormányzat idei újévi fogadásán főként erről esett szó. A találkozóra meghívták többek között a környékbeli települések polgármestereit, a helyi vállalkozókat és intézményvezetőket, a civil szervezetek képviselőit.

Rimányi Zita

Az évkezdet alkalmából megtartott eseményen részt vett Ottó Péter polgármester, Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, Polgárdy Imre, a vármegye közgyűlésének elnöke és a meghívott település- és intézményvezetők, civil szervezetek képviselői

Fotó: Rimányi Zita/Napló

– A várossá nyilvánítás presztízst is jelent, amit a helyiek átérezhetnek – szögezte le Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, aki Zircen született, és arról beszélt, hogy sok eredménye lett az elmúlt évtizedekben ennek a közigazgatási előléptetésnek: intézményhálózati bővülés, infrastrukturális fejlődés, gazdasági megerősödés. Meggyőződése, hogy a járási székhelyen élők munkájának köszönhető ez. Büszkék lehetnek otthonukra, arra, hogy zirciek, arra, hogy az ország legmagasabban fekvő városában élnek – hangsúlyozta a honatya. Szavai szerint csak az elmúlt esztendőkben három-négymilliárd forint értékben valósultak meg beruházások itt, amelyek megléte a hétköznapokban természetessé vált.

Polgárdy Imre, Veszprém vármegye közgyűlésének elnöke szintén a bakonyi kisváros látványos fejlődését ismerte el köszöntőjében, és a településen működő közösségek erejének jelentőségét húzta alá. Véleménye alapján erős tagokból állnak ezek a csoportok, és amiben eleve jó a város, a téren növelik tovább teljesítményét, elismertségét.

Ottó Péter polgármester idézte fel Zirc elmúlt négy évtizedének változásait
Fotó: Rimányi Zita/Napló

Ottó Péter polgármester felidézte, hogy amikor Zirc nagyközségből város lett, ő 14 éves volt, épp végzett az általános iskolában, és a helyi gimnáziumban kezdett el tanulni. Akkoriban kisebb volt a település területe, kevesebb a lakója, azóta épült ki az Erdőaljának és a Kukoricaföldeknek nevezett városrész. Sok új otthon létesült, emellett a városvezető szerint szinte Zirc minden része megváltozott, megújult. Úgy véli, hogy a zirciek a saját kerítésük határán túl is gondolkodnak, azaz a közös célokat szem előtt tartják, így tették egyre élhetőbbé városukat. 

Az önkormányzat hagyományos újévi fogadásán Zircen baráti beszélgetésekre nyílt lehetőség és ezt nevezte az esemény egyik legfontosabb céljának Kovács Zoltán országgyűlési képviselő. Képünk előterében a honatya (jobbról) és Horváth Attila önkormányzati képviselő látható
Fotó: Rimányi Zita/Napló

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában