Olvasónktól

2024.01.07. 21:27

Ilyen volt az ünnepvárás Padragkúton

A város padragkúti településrészen a közösségi élet mozgalmas advent idején. A civil csoportok, nyugdíjasklubok összejönnek a művelődési házban és a közösségi tereken, játszótereken. Együtt ünnepelünk vagy díszítjük fel a fenyőfákat, miközben forralt bort, meleg teát iszogatunk, finom süteményeket eszegetünk, beszélgetünk, karácsonyi dalokat hallgatunk a karácsonyfa körül.

Veol.hu

Forrás: egyesület

A helybeli családok számos közösségi rendezvény közül választhattak, hogy közösen hangolódjanak a karácsonyi ünnepekre. Az első rendezvény a gyermekeket örvendeztette meg, mert a Mikulás különvonattal érkezett Padragkútra. A Télapó több fordulóval körbeutazta a gyerekekkel a településrészt, ellátogatott az óvodába, ajándékokat vitt az ovisoknak és kisiskolásoknak.

A Civil Fórum Padragkútért Egyesület egyik legkedvesebb rendezvénye a Mindenki karácsonya, amelyet minden évben megrendeznek. Délelőtt gyermekprogramokon vehettek részt a családok. Kézműves-foglalkozást, arcfestést, lufihajtogatást, játékos vetélkedőket szerveztünk. A Gulliver Színház és a Nevesincs Zenekar szórakoztatta dalaival a gyerekeket. A rendezvény fénypontja a művelődési ház nagytermében a fenyőfa közös feldíszítése volt a saját készítésű díszekkel.

Egyesületünk immár hagyományt teremtett azzal, hogy advent időszakában köszönti a településrész szépkorú lakosait. Meghívja az egyesület vezetősége és Puskás Károly településrészi önkormányzati képviselő a helyi nyugdíjasklubok tagjait. A 80 év felettiek karácsonyi üdvözlőlappal személyes meghívást kaptak. Ünnepi műsorral, vendéglátással, apró ajándékokkal köszöntöttük a településrész időseit. 

A rendezvényeinket a Nemzeti Együttműködési Alap és a Városi Civil Alap támogatta.

Szabóné Preininger Csilla, Civil Fórum Padragkútért Egyesület

Forrás:  egyesület

 

Forrás:  egyesület

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában