Mulatság

2024.01.28. 15:38

Jön a Nagyvázsonyi lovasfarsang

Idén február 10-én, szombaton rendezik meg a lovasfarsangot, ahol lovas felvonulás, kiszebábégetés, télűzés, farsangi mulatság is várja a vendégeket. A lovasfarsang egyik helyszíne lesz a Kinizsi-vár, ahol véget ér a télűző maskarás felvonulás.

Juhász-Léhi István

A programok 14 órakor kezdődnek a gyülekezővel az Igáslóközpontban, majd egy órával később megkezdődik a zajos-maskarás, fogatos felvonulás a következő útvonalon: Petőfi u., Csokonai u., Kertalja u., Kinizsi u., Jókai u., Klastrom u., Kinizsi-vár. Fél 4 körül a fogatok a településközponton haladnak át, majd negyedórával később a bemutatják és zsűrizik a fogatokat. Ezután kiszebábégetés, hangos télűzés a Kinizsi-várnál, ahol közreműködik a Mesevár Óvoda és Bölcsőde Süni csoportja, valamint a Nagyvázsonyi Férfi Dalárda. A hangulatról Ring István, a kackiás verklis gondoskodik. 14 órától vándor játszótér várja a gyermekeket. A programra érkezőknek forralt borral és forró teával kedveskednek a házigazdák. Ugyanakkor a Kinizsi-várban a nyitvatartási időben társasjátéknap várja az érdeklődőket. A játékhoz belépő váltása szükséges.

A nap másik fénypontja az este 9 órakor kezdődő farsangi bál a rendezvényházban, ahol a Retro zenekar muzsikál majd. A belépő 2000 forint/fő, az álarcban érkezőknek 1000 forint, míg a teljes jelmezben érkezőknek ingyenes. Az éjszaka folyamán fellép Németh Kira 100 év 30 percben című műsorával, amelyet tombolasorsolás követ. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában