Egészségtudatosság és közösségépítés

2024.01.05. 12:00

Luca-búzát neveltek, Fekete István-negyedet szeretnének létrehozni a csikólegelői lakosok

Az ajkai csikólegelői lakosok célja a hagyomány felélesztésén túl az egészségtudatosság, a közösség összetartozásának az erősítése, a korszerű táplálkozás, az egymásra figyelés, az együttműködés.

Tisler Anna

A programba bevonták az óvodás csoportokat is

Fotó: Gyarmati László / Napló

Fekete István-negyedet szeretnének létrehozni a csikólegelői lakosok, ugyanis a városrész több utcája kapta nevét az író regényének az alakjairól, valamint maga Fekete István is kötődött a helyhez. Pethő Anita, a bejegyzés alatt álló Csikólegelőért Egyesület elnöke elmondta, hogy felveszik a kapcsolatot Horváth Tiborral, a Fekete István Irodalmi Társaság elnökével, hogy tartson előadást náluk. 

Az összetartó közösséget a Modern Ajka versenysorozat még jobban összekovácsolta, a verseny kezdete óta még több programot szerveznek, és sokan csatlakoztak hozzájuk. Karácsony előtt állították fel a Csikó-szobornál a fagyöngyből készült Barátság kaput. Kun Gyula kezdeményezésére Luca napján Luca-búzát ültettek, amelyet december 24-ig gondoztak, rendszeresen fotóztak. Pethő Anita elmondta, a cél a hagyomány felélesztésén túl az egészségtudatosság, a közösség összetartozásának az erősítése, a korszerű táplálkozás, az egymásra figyelés, az együttműködés volt. A búzát mindenki maga gondozta, de közben tanácsot adtak egymásnak, összehasonlították, hogy kié hol tart a fejlődésben. 

A kikelt búza fogyasztható, egészséges. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában