Vízkereszt ünnepe

2024.01.24. 18:00

Óvodaszentelés és madáretetés a pápai katolikus óvodában

A katolikus egyház egyik legfontosabb ünnepéről, vízkeresztről emlékeztek meg a Szent Anna Római Katolikus Óvodában Pápán. Az ovisok figyelmét a madarakról való gondoskodásra is felhívták.

Haraszti Gábor

Salgó Ferenc atya áldotta meg az ovisokat

Fotó: óvoda

Vízkereszt ünnepe alkalmából Salgó Ferenc atya látogatott el az óvodába. A gyerekek elvarázsolva hallgatták a napkeleti bölcsek történetét. Közelről megtekinthették a tömjént, melyet parázsra helyezve égbe szálló füst fedte be az óvodát, megvédve azt minden bajtól. Végezetül Ferenc atya mindenkit megáldott szentelt vízzel, emlékeztetve az ovisokat a kereszténységre.

Az óvónők egy másik alkalmon a téli madáretetés fontosságára hívták fel a gyerekek figyelmét. A decemberi sűrű időszak miatt a madárkarácsony megszervezése átcsúszott a januári időszakra. A szervezők hangsúlyozták, télen kiemelten fontos a madarakról való gondoskodás. A gyerekekkel közösen elkészítették a madaraknak szánt elemózsiát. Az öt csoport együtt sétált a Szent Anna-templom „kertjébe”, ahol a csoportok különböző finomságokkal ajándékozták meg a madarakat. A templomkertben közös imával, énekkel, verssel, mondókával, mozgásos játékkal színesítették a „zöld ünnepet”.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában