Közlekedés

2024.01.06. 08:00

Rákérdeztünk! Ennyit kell fizetni februártól a Pápa–Győr közötti útért

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közzétette a 2024. február 1-jétől fizetőssé váló utak hivatalos listáját.

Haraszti Gábor

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közzétette a 2024. február 1-jétől fizetőssé váló utak hivatalos listáját

Fotó: Haraszti Gábor/archív

A rendelet nem érinti a Pápa és Győr közötti 2x2 sávos utat – tájékoztatta szerkesztőségünket a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.
Az elmúlt időszakban több olvasói megkeresést is kaptunk azzal kapcsolatban, hogy az akkor még csak tervezetnek titulált minisztériumi rendeletben megjelenő fizetős utak körébe a 2x2 sávos 83-as számú főút is bekerül. Kérdéseinkkel megkerestük a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. kommunikációs osztályát, ahonnan a következő választ kaptuk: „A 83-as főút Pápa és Győr között az e-matrica rendszerben nem díjköteles, azaz a használatához nincsen szükség autópálya-matrica vásárlására. A 83-as főút használata kizárólag a HU-GO elektronikus útdíjfizetési rendszerben, azaz a 3,5 tonna feletti tehergépjárművek számára díjköteles az útdíj mértékéről és az útdíjköteles utakról szóló rendelet alapján 2013 júliusa, azaz a HU-GO-rendszer elindulása óta.”


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában