Arácsi karácsony

2024.01.05. 20:00

Szeretetvendégségre hívták az embereket

Arácsi karácsony címmel meghitt hangulatú, kedves ünnepi műsorral ajándékozták meg az embereket Balatonfüred arácsi városrészén a tájháznál nemrég, amit a Miniszterelnökség támogatott és az Arácsért Alapítvány szervezett.

Kovács Erika

Megtelt érdeklődőkkel a tájház udvara, ahol misztériumjátékot is láthatott a közönség

Fotó: Kovács Erika/Napló

Az eljövetelről, a nyugalomról, az elmélkedésről, a Megváltót érintő várakozásról beszélt egyebek mellett advent és karácsony kapcsán Molnár Judit, a városrész önkormányzati képviselője köszöntőbeszédében. Azt mondta, az advent legfontosabb üzenete a hit, a remény, az öröm és a szeretet. Kutas Bendegúz, a szervező alapítvány kurató­riumi tagja arról beszélt, hogy ezzel az ünnepi rendezvénnyel zárják a 2023-as gazdag programsorozatot. Céljuk ezúttal az, hogy a szép műsorral segítsék az ünnepre való hangolódást, majd külön szólt a család és szeretteink jelentőségéről.

Az ünnepségen szép betlehemes műsort adott a helyi Csillagkert Református Óvoda női énekkara, illetve apróságai, a Radnóti Miklós Általános Iskola diákjai pedig misztériumjátékkal ajándékozták meg a jelenlévőket. Mindezek után az arácsi református templom udvarára sétáltak át a jelenlévők, ahol szeretetvendégséggel, így finom falatokkal, forró italokkal várták őket a szervezők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában