Két részletben fizethető

2024.01.17. 17:14

Változott a kommunális adó összege Pétfürdőn

A nagyközség jegyzője tájékoztatja a lakosságot, hogy az önkormányzat képviselő-testülete tavaly novemberben módosította a helyi adókról szóló rendeletét. Ennek értelmében ettől az évtől a magánszemélyek kommunális adójának mértéke megváltozik.

Benkő Péter

Az adó évi mértéke adótárgyanként, illetve lakásbérleti jogonként tizenegyezer forint lesz. Az adó mértékének növekedéséről hamarosan minden adózó határozatot kap, melyhez két csekket is mellékelnek a két részletben történő befizetéshez. A határidők nem változnak, az első félévi adót március 15-ig, a második félévit pedig szeptember 15-ig kell befizetni. A jegyző felhívja a figyelmet a határidők pontos betartására, utalva a tavaly július 1-jén történt változásra, mely szerint a be nem fizetett adó kapcsán a költségátalány ötezerről tízezer forintra nőtt.

Magánszemélyek méltányossági, fizetéskönnyítési kérelmet benyújthatnak, az elbírálásnál figyelembe veszik a fizetési nehézség kialakulásának okait, körülményeit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában