Jótékonyság

2024.02.09. 09:00

Adományt kapott a pápai gyermekosztály

Háromszázezer forinttal támogatja a Gróf Esterházy Kórház Jövőjéért Alapítványt a Boeing Hungary Inc. A felajánlásokból olyan eszközöket vásároltak, melyek a gyermekosztályon ápolt picik mindennapjait könnyebbé és szebbé varázsolják.

Haraszti Gábor

A borítékot Szanati Lilla, a Boeing képviselője adja át Szabadi Jánosnak Fotó: Haraszti Gábor

A gazdasági társaság mindig is elkötelezett volt a jótékonysági akciók iránt, szívesen támogatnak jó ügyeket. Erre jó példa a mostani adomány, melyre a gyűjtés 2023 decemberében kezdődött. A cél az volt, hogy a gyermekosztály lakóinak szebbé tegyék a kórházban töltött napjaikat. A száz főt meghaladó cégnél dolgozói kezdeményezésre indult a gyűjtés, óriási sikerrel. Szinte minden munkatárs hozzájárult az adománycsomaghoz játékokkal, könyvekkel, kisebb orvosi műszerek vásárlásával és anyagi támogatással. Az ünnepélyes átadáson jelen volt Mark Hayes, a Boeing Hungary pápai telepének vezetője, Sipos Gábor megbízott kórházigazgató, Szabadi János alapítványi elnök és Bilinszky Zsuzsanna osztályvezető főorvos is. Mint elhangzott, a cég munkatársai játékokat, oxigénszintmérőt, ágyneműt, etetőszékeket, vércukor- és lázmérőt, valamint az újszülött osztályra egy oftalmoszkópot vásároltak, utóbbi egy szemfenékvizsgáló eszköz. 

Mark Hayes az átadáson emlékeztetett, régóta támogatják a gyermekosztály alapítványát, minden évben egy nagyobb adományt gyűjtenek a gyerekeknek, és azért rájuk esett a választásuk, mert ők jelentik a jövőt. Szabadi János elmondta, szervezetüknek minden felajánlás jól jön, hiszen ezen keresztül tudják támogatni a gyógyító munkát. Az alapítvány elnöke örömmel újságolta, hogy az együttműködés folytatódik, hiszen erről már egyeztettek a Boeing képviselőivel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában