Parkoló

2024.02.06. 20:00

Az óvodások biztonságát szolgálja a kemeneshőgyészi fejlesztés

Gépkocsiparkolót alakít ki az önkormányzat a kemeneshőgyészi Ady utcában az óvodába igyekvő gyermekek biztonsága érdekében, ezzel párhuzamosan több mint háromszáz méteren megújul a járdaszakasz.

Haraszti Gábor

Biztonságosabbá válik az óvoda előtti közlekedés Fotó: önkormányzat

Erről Kovács Tamás polgármester az elmúlt napokban tájékoztatta a lakosságot, valamint az érintett ingatlanok nem helyi tulajdonosait. Ezzel együtt 336 méter hosszú járdaszakasz is megújul. A kivitelezési munkálatok várhatóan március 1-jén kezdődnek meg, addig az ingatlanok gazdáinak meg kell szüntetniük azokat az akadályokat, amelyek a munkavégzést jelenleg ellehetetlenítik. Ezek elsősorban azok a közterületen elhelyezett dolgok, amelyek egyébként is jelentősen rontják az utcaképet.

A polgármester elmondta, hogy a feladatok elvégzésével nem bíztak meg kivitelező céget, így a Magyar falu program keretében elnyert több, mint 5,5 millió forintos pályázati forrásból hosszabb járdaszakaszt tudnak felújítani. 

– Bízom a lakosság megértésben, a helyi közösség építő szándékában és összetartó erejében – fogalmazott a falu első embere, aki azt is elmondta, hogy a terveik megvalósításához hiányzó pénzeszközöket szükség esetén saját forrásból fogják kiegészíteni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában