Barlangi mentők

2024.02.04. 19:02

Drámai pillanatok a barlang mélyén – a mentőcsapat tagja a sólyi Piri Attila (videó)

Piri Attila barlangi mentő volt a vendége annak a beszélgetésnek, melyet a művelődési házban tartottak február 4-én. Emlékezetes, hogy egy drámai mentési akció zajlott öt hónapja a törökországi Morca-barlangban. A helyszínre a magyar barlangi mentők érkeztek meg elsőként, köztük Piri Attila.

Benkő Péter

Emlékezetes, hogy egy drámai mentési akció zajlott öt hónapja a törökországi Morca-barlangban. A helyszínre a magyar barlangi mentők érkeztek meg elsőként, köztük Piri Attila

Fotó: Berentés Ágnes

Erről is és persze magáról, álmairól, terveiről is szólt a beszélgetés, melyről hamarosan beszámolunk. Addig nézzék meg azt a videót, melyen egy 1400 méteres mélységben dolgozó nemzetközi kutatócsoport rosszulléttel küzdő tagját hordágyon fekve igyekeznek a felszínre hozni a szintén nemzetközi barlangi mentőexpedíció tagjai. A videón a sólyi Piri Attila, a Bakonyi Barlangi Mentőszolgálat tagja is látható. Videó: Berentés Ágnes.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában