Zenés-lovas felvonulás

2024.02.15. 14:00

Farsangi téltemető várta Márkó apraját-nagyját

Megrendezték a település hagyományos farsangi rendezvényét február 10-én délután. Az esemény kihagyhatatlan programeleme volt a dobos és lovas felvonulás, melynek keretében az utcákon hordozták végig a kiszebábut, amit az Orsetti Péter Kulturális Központnál tánc és zene kíséretében égettek el.

Benkő Péter

A közös tánc sem maradt el

Forrás: Orsetti Péter Kulturális Központ

Kora délután gyülekeztek a márkóiak az intézmény előtt, ahonnan zenés-lovas felvonulás indult. A zenét Franczia Dániel és dobos csapata, míg a lovasokat a TeKeSek Úri Csürhe Márkói Lovas Sportegyesület és lovas barátaik képviselték. A felvonulással tartott Kreutz Károly Gábor néptáncpedagógus és a Cserdülő Néptáncegyüttes, akik így, közösen járták végig a falu utcáit. Majd egy órával később kezdődött el a téltemetés és a táncház, illetve a kiszebábégetés, ahol Németh Dénes és zenekara muzsikált, s a közös tánc sem maradt el.

A program aztán táncházzal és közös mulatozással zárult, a résztevőknek fánkot, teát és forralt bort biztosítottak a szervezők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában