Mozgásösztönző program

2024.02.17. 13:00

Fejfrissítő hetet tartottak a pápai Weöres iskolában

Az Aktív iskola program keretén belül egy héten keresztül minden tanítási napon a pápai Weöres Sándor Általános Iskola valamennyi évfolyama a közismereti tanórákon pár perces mozgásszüneteket tartott.

Haraszti Gábor

Szívesen végezték a gimnasztikai feladatokat a diákok

Forrás: iskola

Az Aktív iskola programot a Magyar Diáksport Szövetség indította el általános és középiskolák részére. A mozgásösztönző program lényege, hogy minden tanulónak lehetősége legyen az optimális fizikai és mentális fejlődéshez és jóléthez szükséges, megfelelő mennyiségű és minőségű testmozgáshoz. Több mint háromszáz iskola csatlakozott már a kezdeményezéshez, köztük a Weöres-iskola is. A program további célja az, hogy a mozgás által javuljon a tanulók koncentrációja, ezáltal az oktatás hatékonysága is. A pápai diákok számára nem ismeretlen, hogy a tanórán tananyaghoz kapcsolódó mozgásos feladatokat oldjanak meg, ehhez a hét során további aktív szüneteket iktattak be. A gyerekek nagy örömmel végeztek gimnasztikai feladatokat, és szívesen zumbáztak is. 

– Nemcsak élénkebben gondolkodtak a mozgások után, hisz mosolyukból és vidámságukból tudtuk, hogy a lelkük is „frissebb”, még boldogabb lett – mondta Szabó Katalin programfelelős.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában