Műemlék templom

2024.02.07. 16:00

Javítások után is folytatják az aláírásgyűjtést Berhidán

A berhidai Szent Kereszt műemlék templom tetőjavítása nemrég sikeresen lezárult, a kordonokat eltüntették a helyszínről, jelezve ezzel a következő lépést a templom felújítása felé. Bár a kezdeményezés célja még távolinak tűnik, az összefogásnak és az eddigi eredményeknek köszönhetően a helybeliek reménykednek a teljes restaurálásban.

Benkő Péter

A tetőjavítás elkészült, de a kampány nem áll le

Fotó: Simon Gyula

Simon Gyula, a templom állagának megőrzéséért, a helyreállításért aláírásgyűjtést kezdeményezett, amiről már beszámoltunk. Azonban a közelmúltban elvégzett munkák után is folytatják a kampányt, amíg nem kapnak biztosítékot arra, hogy megfelelő forrásokat biztosítanak a templom teljes felújításához.

– Nem állunk meg itt sem, mert egyúttal annak érdekében is erőfeszítéseket teszünk, hogy ez a páratlan műemlék felkerüljön a világörökség-listára – közölte a kezdeményező, aki ezúton köszönetét fejezi ki minden olyan személynek, aki hozzájárult az eddigi eredmények eléréséhez, és akik újabb lépéseket kívánnak tenni a templom megőrzése érdekében. – A közösség összefogása kulcsfontosságú ahhoz, hogy történelmi és kulturális örökségünket megőrizzük, továbbvigyük a jövő generációi számára. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában