Farsang

2024.02.10. 18:38

Látványos lovas maskarádé Nemesgulácson (videó)

Vidám télűző farsangi felvonulást rendeztek szombaton Nemesgulácson, amelyre érkeztek szép számmal lóval és fogattal, míg mások traktorral vagy éppen gyalogosan.

Szijártó János

Nagy érdeklődés mellett rendezték meg szombaton a nemesgulácsi lovas maskarádét farsang alkalmából Fotó: Szijártó János

Sokan érkeztek lóval és fogattal Fotó: Szijártó János

A jelmezes résztvevők a művelődési és sportház mellett gyülekeztek, a menet innen indult rendőri felvezetéssel és a polgárőrök támogatásával. A látványos menetoszlop elején Tiszta Zsolt alpolgármester sétált műtősnek öltözve, kezében egy zajkeltő eszközzel, érdekes összetételű jelmezes társaságban. Aztán a fogatok és lovasok haladtak minden mennyiségben, leszámítva Tompos László polgármestert, aki egy kis traktorral kísérte őket. Az oszlop zárásaként kissé leszakadva döcögtek az igencsak boldog óvodások egy méretes mezőgazdasági gép platóján. 

Boldog óvodások Fotó: Szijártó János

De a felvonulással nem ért véget a farsangi móka, ugyanis este fergeteges batyus bál kezdődött a művelődési házban, ahol nem utolsósorban a délutáni felvonulás legötletesebb jelmezeit is díjazták.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában