Sajtótájékoztató

2024.02.20. 08:30

LMP: együnk hazai paradicsomot!

A mi világképünk szerint a mezőgazdaság célja, hogy úgy adjon tisztes megélhetést a lehető legtöbb gazdának, hogy közben a teljes magyar lakosságot ellátja megfizethető, egészséges, helyi élelmiszerrel – erről is szólt Gerstmár Ferenc, az LMP–Magyarország Zöld Pártja veszprémi önkormányzati képviselője egy hétfői sajtótájékoztatón.

Veol.hu

Programjukban ezért 5 százalékra csökkentenék az alapvető élelmiszerek áfáját, miközben a hazai termelőket és a rövid ellátási láncokat támogatnák. Ugyanakkor fenntartanák a GMO-mentességet, csökkentenék a növényvédő szerek és a műtrágyák felhasználását.

Gerstmár szerint az Európa Kulturális Fővárosa program egyik fontosnak ígérkező projektje volt az Óváros piac, ahol a fogyasztók a helyi, valamint a régió termelőitől, gazdáitól tudtak közvetlenül vásárolni. A biztató indulást követően piac szerinte sokat vesztett vonzerejéből, 2023 végére gazdátlanná vált. 

Beszélt arról is, hogy mindeközben a vásárcsarnok funkciójának megújítása várat magára, kérik, hogy a városvezetés vizsgálja felül a városi piac működését és szolgáltatásait. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában