Medvenap

2024.02.09. 11:00

Macicsalogató délelőtt a pápai könyvtárban

A medvenap alkalmából a Jókai Mór Városi Könyvár medvehetet tartott óvodásoknak és kisiskolásoknak. Vidám foglalkozások keretében a gyerekek táncoltak, báboztak, és mindenki elkészítette a saját maciját és mackóbarlangját.

Haraszti Gábor

Minden a mackókról szólt a könyvtár tematikus foglalkozásán Fotó: Haraszti Gábor

A hiedelem mindenki számára ismert: ha ezen a napon a medve kijön a barlangjából, és meglátja árnyékát (vagyis szép, napos idő van), akkor megijed tőle, és visszamegy aludni, amiből arra következtettek, hogy újra hideg lesz. Ha viszont nincs árnyéka, akkor kint marad, mert tudja, hogy ez a tél utolsó próbálkozása, és hamarosan enyhül az idő. A részt vevő gyerekek Csiszárné Gyarmath Anett gyermekkönyvtárostól sok érdekes információt hallhattak a medvékről, de természetesen a közös mozgás, az interaktív bábozás és a kézműveskedés sem maradhatott el.

– Könyvtárunkban rengeteg medvés mese található, erre az alkalomra Bonny Becker első kötetét választottam, amiben a mindig morcos medve csupán szeretne nyugodtan megreggelizni, de az egér, aki a lehető legváratlanabb helyeken bukkan fel, nem hagyja. Végül aztán nagy szeretet és barátság alakul ki közöttük. Azért, hogy a gyerekek ne menjenek el üres kézzel, medvenapunk zárásaként a kis kézműves sarkunkban egy mackót lehetett elkészíteni, amint éppen kibújik a barlangjából. Úgy láttam, a gyerekek nagyon élvezték a foglalkozást, amit szeretnénk jövőre is megtartani – mondta Csiszárné Gyarmath Anett, aki hozzátette, a foglalkozásokon összesen 145-en vettek részt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában