Oktatás

2024.02.09. 15:00

Okostanteremet alakítottak ki Vaszaron

Az Emberi Erőforrás-fejlesztési operatív programnak köszönhetően okostantermet alakítottak ki a vaszari Ihász Gábor Általános Iskolában. A fejlesztés keretében a helyiséget felújították, korszerűsítették az elektromos hálózatot, valamint többek között korszerű laptopok is kerültek a település iskolájába.

Haraszti Gábor

Új laptopok, nyomtatók, bútorok kerültek a vaszari tanterembe

Forrás: iskola

Fotó: iskola

Az okostantermek a modern technikai eszközök és módszertanok segítségével növelhetik az interaktivitás mértékét, amivel könnyebben fenntartható a diákok figyelme és hatékonyabban tanulhatnak, az audiovizuális eszközök segíthetik a diákokat a tananyag rögzítésében, illetve rugalmasabbá tehetik az órákat, nagyobb mozgásteret adva a pedagógusnak és a tanulóknak egyaránt. Vaszaron a fejlesztés az Okostanterem, az állami fenntartású köznevelési intézmények digitális tanulást segítő tereinek fejlesztése elnevezésű pályázat keretében valósulhatott meg. A 31 laptop, a 3D-s nyomtatók, a lézervágó, a laptopok töltőszekrénye, az interaktív panel, a helyiség kialakítása és annak minden egyéb bútorzata, eszköze ennek a projektnek köszönhető.

Az okostantermek kialakítására országosan 180 helyszínen csaknem hétmilliárd forintot fordított a kormány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában