Hagyományos télűző

2024.02.14. 16:00

Tizenegy különdíjat is kiosztottak Pétürdőn a tavaszköszöntő pogácsafesztiválon

Február 10-én rendezték a hagyományos télűző, tavaszköszöntő pogácsafesztivált a Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtárban. A program alkalmat adott, hogy az itt élők lelassuljanak, beszélgessenek, koccintsanak, pogácsákat ízleljenek, na meg sokat tapsoljanak.

Benkő Péter
Tizenegy különdíjat, egy bronz, egy ezüst és egy arany minősítést osztott ki a zsűri. Fotó: közösségi ház

A taps a fellépő ovisoknak, iskolásoknak, művészeti csoportoknak szólt. De a farsangi fesztivál pogácsasütő verseny, melyen a pogácsákat áruba bocsátják, s a „bevételt” minden évben egyik péti, gyermekeket támogató alapítványnak ajánlják fel. Idén a Horváth István Általános Iskola Napsugár Alapítványa lett a kedvezményezett.

A rendezvényre közel negyvenen vállalták, hogy elkészítik a különleges pogácsákat, amiket recepttel együtt elvittek a közösségi házba. A verseny zsűrijének elnöki tisztjét Kőmíves Judit, a Horváth István Általános Iskola igazgatója vállalta. Tizenegy különdíjat, egy bronz, egy ezüst és egy arany minősítést osztott ki a zsűri.

Az emléklapok, oklevelek, ajándékok átadása után Szigeti Frigyes, a CseberVeder táncműhely, a Dance Action SE, az Evermore Mazsorett Sportegyüttes, a Horváth István Általános Iskola második és harmadik osztályosai, a Péti Rózsaszálak énekcsoportja, a Muskátli Táncegyüttes és a Panelkuckó Napközi Otthonos Óvoda Pillangó csoportja aratott sikert. Majd míg a nagyteremben a Dalolászó zenekar táncházában ropták kicsik és nagyok, a csendesebb szórakozásra vágyók Tombor Istvánnéval farsangi maszkot készítettek. Innivalóról a Várpalotai-pétfürdői Kertbarátkör tagjai gondoskodtak, zamatos helyi borokból, meleg teából állt a kínálat, a pogácsák mellett lila hagymás zsíros kenyér volt a másik borkorcsolya. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában