Dekorációs pontok

2024.03.23. 18:00

Húsvéti nyomkeresés Csóton

A tavalyi év nagy sikere kapcsán Csót Község Önkormányzata ismét húsvétinyuszi-nyomkeresésre várja a falu lakosságát. A nyúlcipőt felhúzva kicsik és nagyok a tapsifüles nyomában haladva kereshetik fel a település kilenc dekorációs pontját.

Haraszti Gábor

A játékban résztvevők húsvéti nyomkereső térkép segítségével fedezhetik fel az igényesen kialakított állomásokat. Kékesi István polgármester kiemelte, akciójuk széles körű összefogásnak köszönhetően valósult meg.

Kilenc ponton lehet elcsípni a tapsifülest
Fotó: Haraszti Gábor/Napló

– Azért tartjuk fontosnak ezt a kezdeményezést, mert szeretnénk örömet okozni a csóti és környékbeli gyerekeknek, Pápáról óvodai csoportok, iskolások látogatnak el hozzánk és az átutazók is előszeretettel készítenek fotókat egy-egy dekorációs pontnál. Az önkormányzat további programokkal készül az érdeklődőknek, a csóti élő passió és Vadkerti Imre koncertje után április 19-én a Bíborvirág Néptánccsoport, majd Oszvald Marika lép fel – mondta el a polgármester.

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

A dekorációs elemeket Horváth Ágnes óvodapedagógus, önkormányzati képviselő készítette, a rétegelt lemezre rajzolt mintákat a szülők festették, lakkozták, majd az önkormányzat dolgozói fűrészelték ki és helyezték el a falu különböző pontjain. – A csóti önkormányzat régóta elkötelezett abban, hogy a falu húsvétkor is fel legyen díszítve. Az első elemet körülbelül tíz éve állítottuk ki, akkor óriási habtojások kerültek ki, a fából kivágott, festett díszek a covid-járvány idején készültek. Sokat gondolkodtam azon, hogy milyen figurák, szimbólumok jelenjenek meg a dekorációkon, melyeket különböző tematika alapján kilenc helyszínen helyeztünk el. A falu felfedezéséhez egy térképet is ajánlunk, hogy kronológiai sorrendben tudjanak haladni. Mindenkit várunk szeretettel – invitált nyuszilesre az óvodapedagógus, aki arra kérte a játékban résztvevőket, hogy a nyuszis pontokon készítsenek fotókat és azokat április 7-ig küldjék el a [email protected] e-mail-címre. A beérkezett képekből összeállítást fognak készíteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában