Keressük Török Gábort...

2024.03.04. 06:00

Jó reggelt, Veszprém vármegye!

Nem tudom mennyien emlékeznek rá, hiszen lassan négy éves az a történet, melynek főszereplője egy Sülysápon talált Esztike 42 feliratú gyűrű volt. 2020 nyarán fémdetektorral vizsgálták át a sülysápi repceföldet.

Juhász-Léhi István

A feltáráskor a szakemberek előtt egy második világháborús állásrendszer képe bontakozott ki, amelyben megtalálták három magyar katona maradványát. Mellőlük a többi között ejtőernyős jelvény került elő, valamint a gyűrű, amely Nagy Endre Istváné volt, aki ejtőernyősként teljesített szolgálatot, és a szovjetekkel vívott tűzharcban halt hősi halált 1944 novemberében. Ez onnan jutott eszembe, hogy egy "másik galaxisban" egy dedikált fotó miatt keresnek egy kisfiút Tatabányán, akit Török Gábornak hívnak, 5. osztályos volt 1987-ben és Herédi Attila egykori válogatott labdarúgó neki aláírt fotója került elő egy könyvből. Gyűrű, fotó és hús-vér emberek kelnek életre évtizedekkel később. Kíváncsian várjuk, hogy meglesz-e Gábor. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában