Összefogás

2024.03.25. 08:00

Már első alkalommal sikeres volt a kapolcsi garázsvásár

A Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet kísérletképpen rendezte meg az első garázsvásárt, amely rögtön sikert aratott az árusok és a vevők körében egyaránt.

Tóth B. Zsuzsa

Bús Gabriella régi kézimunkákkal, vásznakkal, az unokák játékaival és a húga által varrt textiltáskákkal piacozott Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Mivel már egyre többen jelezték az egylet felé, hogy feleslegessé vált régi, használaton kívüli tárgyaik vannak, kísérleti jelleggel rendezték meg az első vásárt. Annak sikere esetén akár negyedévente vagy kéthavonta rendezhetnek garázsvásárt, figyelembe véve a település más eseményeit, köztük a szokásos őszi és tavaszi vásár időpontját. 

A 12 éves, helyi Kocsis Andris régi játékait és kinőtt ruháit árulta Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A malomudvar egykettőre megtelt árusokkal, 18 standon kínálták a bolhapiacokra jellemző portékákat az érdeklődőknek. Többen saját ruháikat vagy a családban élő gyerekek kinőtt holmijait, játékait bocsátották áruba, lakástextileket kínáltak, mások kerámiákkal, retró használati tárgyakkal, könyvekkel, értékes kézimunkákkal érkeztek helyből és a környékről, az egylet pedig kiadványait kínálta. 

Ekbauerné Bocskay Ili régi könyveket, használati tárgyakat, hímzett faliképeket árult Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A jelképes összegű helypénz már az első órában megtérült szinte mindenkinél, a nyitástól kezdve folyamatosan érkeztek a vevők a malom udvarára.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában