Természettudományi verseny

2024.04.28. 12:25

A Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájáért versenyeztek Veszprémben

Hetedikesek és nyolcadikosok mérkőztek meg a természettudományokban a veszprémi Kossuth-iskolában az elmúlt hétvégén a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájáért.

Juhász-Léhi István

A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek fiatalok

Fotó: Nagy Lajos

A vendégeket Nagyné Czaun Marianna, az iskola igazgatója köszöntötte, aki elmondta, hosszas előkészületek előzték meg a versenyt, amiért hálás kollégáinak. Hozzátette, óriási segítséget kaptak Veszprém önkormányzatától és a tankerületi központtól, és rengeteg szülő segítette az intézményt különböző felajánlásokkal. 

A versenyt Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője nyitotta meg, aki arról beszélt, Veszprémben nagyszerű közösségek vannak, a Kossuth-iskola is egy ilyen közösség. Olyan, ahol nemcsak a kötelező iskolai feladatokat, procedúrákat végzik el, hanem annál sokkal többet, hiszen ez a verseny is egy ilyen összefogás eredménye. Az ország tizenhárom iskolájából érkezett fiatalok és kísérőik figyelmébe ajánlotta Veszprémet.

Ovádi Péter: Veszprémben nagyszerű közösségek vannak, a Kossuth-iskola is egy ilyen közösség. Fotó: Nagy Lajos

Ugyancsak részt vett a megnyitón Csik Richárd önkormányzati képviselő, aki kijelentette, a veszprémiek szeretnek versenyezni, elég csak a kultúrára vagy a város sportéletére gondolni, de a hasonló, iskolai megmérettetésekben is látszik mindez. 

Holtzer Pétertől, a verseny alapító elnökétől megtudtuk, a zsűriben helyet kaptak olyanok, aki korábban szerepeltek valamelyik kupán, ezúttal pedig felsőbb évesként, netán egyetemistaként segítettek a zökkenőmentes lebonyolításban. 

Szabó Szabolcs a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium speciális matematika tagozatának diákja volt, majd az ELTE TTK-n szerzett kémia–matematika–fizika tanári diplomát. Ezt követően 16 évig tanított a Fazekasban, vezető kémiatanár és osztályfőnök is volt. Szabolcs 2017 januárjában elhunyt. Barátai, egykori osztálytársai, tanítványai, egyetemi évfolyamtársai létrehozták a Természettudományos Oktatásért Szabó Szabolcs Emlékére Alapítványt. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában