Környezettudatosság

2024.04.23. 14:00

Fákat ültettek a Valeo kezdeményezésére a veszprémi Bóbita óvodában

Sándor Edit, a Veszprémi Bóbita Körzeti Óvoda vezetője a hétfői eseményen elmondta, a Valeo eAutomotive Hungary Kft.-nek van egy programja, ami a környezettudatosságról és a fenntarthatóságról szól, és teljesen véletlenül esett most egybe ez a program a közeledő madarak és fák napjával, ami a Bóbitának, mint örökös zöld óvodának egy kiemelt és jeles napja.

Juhász-Léhi István

A Bóbita mellett három másik óvodában ültetnek még fát a francia autóipari beszállító munkatársai, akik hétfőn négy növényt ültettek el az apróságokkal a zöld fenntarthatóság jegyében. Sándor Edit szót ejtett arról is, hogy zöld oviként náluk évek óta az úgynevezett zöld jeles napok kiemelt programok, csakúgy mint a hétfői Föld napja. Reggel kezdtek a rovarok jegyében, volt játszóház is, míg délután interaktív játékos foglalkozáson vehettek részt a gyerekek, ahol a méhek életmódjáról tudhattak meg érdekességeket régi támogatójuk, Horváth Gézának hála.

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Kiderült az is: a Valeo eAutomotive Hungary Kft. úgy döntött, hogy ebben az évben a munkavédelem, az egészségvédelem és a környezetvédelem iránti elkötelezettségét szeretné megmutatni évszakoktól függetlenül. Az ültetésből kivették a részüket az ovisok is, akik szorgalmasan gereblyéztek és locsoltak is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában