Rangos társasági esemény

2024.04.23. 11:00

Hagyományok és értékek mentén szervezték meg a várpalotai Thury-bált

A vár rendezvényterme adott otthont április közepén a korábbi önkormányzati bál helyébe lépő Thury-bálnak. Várpalota kiemelkedő társasági eseményét Campanari-Talabér Márta polgármester nyitotta meg, majd a Cserregő Néptáncegyüttes ifjúsági csoportja adott műsort a vendégeknek.

Szabó Péter Dániel

A Cserregő Néptáncegyüttes ifjúsági csoportja járta el a nyitótáncot a várpalotai bálon

Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

A művészeti együttes tagjai ezúttal is egy alkalomhoz illő táncot, a palotást járták el a bál nyitányaként, majd egy meglepetés produkcióval is kedveskedtek a rendezvénytermet megtöltő vendégseregnek. 

Campanari-Talabér Márta polgármester köszöntőjében arról beszélt, hogy a Thury-bál Várpalota értékeinek felmutatásáról szól, magáról a helyszínről, s Thury Györgyről, akit országos szinten is be kell emelni a köztudatba. 

– A hagyományokról és az értékekről szól, amelyekkel rendelkezünk. Ilyen a bálnak otthont adó vár, ilyen a névadó Thury György, aki emblematikus figurája, történelmi személyisége városunknak, de mondhatnám a több évtizedes múlttal bíró Cserregő Néptáncegyüttest is, melynek tagjai a műsort adták. A hagyományosan jó hangulatú rendezvény kiváló szórakozási lehetőséget nyújt azoknak, akik ellátogatnak hozzánk, s nagyon jó kötetlen formában beszélgetni a világ és a város dolgairól. Egy nyíregyházi házaspár például március 15-én járt itt egy kirándulás alkalmával, s annyira megtetszett neki a vár, hogy a bál felhívását látva úgy döntöttek, újra eljönnek Várpalotára – mondta el Campanari-Talabér Márta. 

A Vár Bistro csapata által készített ízletes vacsorát követően az Alibi együttes táncoltatta meg a bálozókat, majd éjféltájt az est sztárvendége, Serbán Attila énekelt a közönségnek a vár rendezvénytermében. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában