Látvány

2024.04.30. 07:00

Korlátolt korlátok

Olykor előfordul, hogy a korlátokat sem árt korlátok közé szorítani. Korlátolt gondolkodás ez? Nem – a rend, az esztétika, a kellemes, emberi környezet, látvány kívánja. Egy veszprémi olvasónk hívta fel figyelmünket, hogy a Pápai út városból kivezető szakaszán a köz- és kerékpárutat a gyalogosforgalomtól elválasztó korlátok állapotára.

Benkő Péter

Azt az információt kaptuk olvasónktól, hogy ez a néhány, a fotón jól láthatóan megdőlt korlát lényegében idehelyezése óta ebben az állapotban fogadja a közlekedőket. Ahogy mondta, személy szerint azért zavarja ez a látvány, mert – bár veszélyesnek nem mondható – semmiképp sem a rendezettséget tükrözi. Elmondta azt is, nap mint nap ezen a kerékpárúton jár munkába és haza, s egyszerűen bántja a szemét.

Két-három szakember megfelelő eszközökkel ezt legfeljebb fél nap alatt helyreállítja
Két-három szakember megfelelő eszközökkel a korlátolt korlátokat legfeljebb fél nap alatt helyreállíthatja
Fotó: Benkő Péter/Napló

– Nem gondolom, hogy horribilis költséggel lehet csak helyreigazítani, korlátok közé szorítani a korlátokat, azt sem, hogy emiatt utat kéne lezárni, forgalmat elterelni. Két szakember megfelelő eszközökkel ezt legfeljebb fél nap alatt helyreállítja – teszi hozzá. Olvasónk kérésére kimentünk a helyszínre, valóban igazak a korlátolt korlátokról szóló hírek. Lefotóztuk tehát, és most közzétettük, remélve a legjobbakat, hogy a fentebb megfogalmazottak hamarosan megvalósulnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában