Tanulmányi utazás

2024.04.04. 15:00

Lengyel kiránduláson vettek részt az acsádys diákok

A Pápai SZC Acsády Ignác Technikum és Szakképző Iskola diákjai háromnapos kiránduláson vettek részt Lengyelországban. Az utazást – amelyen közel harminc diák, továbbá kísérők és szülők vettek részt – Györke-Horváth Tünde tanár szervezte.

Haraszti Gábor

A pápai intézmény 2023-ban adott otthont a Centropa Alapítvány kiállításának, és a zsidó temetők versenyében a diákok kisfilmje különdíjas lett. Ezen felbuzdulva megcélozták a Felczak Alapítvány pályázatát, ám sajnos nem kerültek be azon tíz iskola közé, amelyek támogatással Lengyelországba utazhattak. Ez azonban nem szegte kedvét az iskola tanárának, aki megszervezte az utat, melyre több mint negyvenen jelentkeztek.

A waweli sárkány történetét is megismerték a tanulók
A waweli sárkány történetét is megismerték a tanulók
Fotó: Györke-Horváth Tünde

– Az április 16-ai, a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapjához közeledve az első napon Auschwitz–Birkenauba látogattunk el. A koncentrációs tábor és múzeum megtekintését követően elfoglaltuk a szállásunkat Krakkóban. Másnap délelőtt a wieliczkai sóbányába indultunk, 350 lépcső megtétele után egy csodavilágba csöppentünk, gyereket, felnőttet magával ragadó, kihagyhatatlan élményt nyújtott. Délután városnézés következett a Királyok útján: az óváros, a ferences templom, Posztócsarnok, Mária-templom, Fő tér, Flórián-kapu, barbakán. Az utolsó napon megismerkedtünk Krakkó leghíresebb legendájával, a Wawel sárkányával. A csapat fáradtan, de élményekkel, emlékekkel tért haza – mesélte Györke-Horváth Tünde.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában