Tisztaság

2024.04.10. 17:00

Szemétszedési akciót hirdettek a Pápa környéki települések

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. pápai mérnökségének támogatásával szemétszedési akciót hirdettek három Pápa környéki településen. A példaértékű összefogáshoz Kemenesszentpéter, Várkesző és Egyházaskesző is csatlakozott.

Haraszti Gábor

Egyházaskeszőn kicsik és nagyok is csatlakoztak az akcióhoz Fotó: Törekiné Takács Beáta

A három község ugyanarra az időpontra időzítette akcióját, a megrakott százliteres zsákok elszállításában a Közút pápai mérnökségének munkatársai segítettek. A csodálatos tavaszi napsütés és a tenni akaró lelkület nagyon sok önkéntest vonzott, a megmozdulás közösségépítő ereje is megmutatkozott. Jó hangulatban, vidáman telt az idő, nem mellesleg pedig mintegy 120 zsákot sikerült szeméttel megtölteni. 

Fotó: Törekiné Takács Beáta 

A települések vezetői nagyon örültek a környezettudatos ifjúság részvételének, a közösségi szolgálatos diákoknak, ifjú polgárőröknek, általános iskolás tanulóknak. A szemétszedési akció mindhárom településen közös étkezéssel zárult.

A megmozdulást Ferencz Dezső, Várkesző, Lendvai Jánosné, Egyházaskesző és Törekiné Takács Beáta, Kemenesszentpéter polgármestere aktívan támogatta. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában