Olvasónktól

2024.04.11. 10:00

Tehetségműhelyesek játékos foglalkozása a városi könyvtárban

A Hétszínvirág óvoda tehetségműhelyeibe járó 23 gyerek vett részt a Városi Gyermekkönyvtár által megszervezett születésnapi komplex foglalkozáson április elején.  A könyvtárosok három születésnap 70 éves évfordulója alkalmából készítették a tevékenységekhez kapcsolódó programot.

Veol.hu

70 éves az Ajkai Városi Könyvtár, 70 éve írta Szepes Mária Pöttyös Panni-sorozatát, és 70 éves a diafilm.  

Fotó: olvasó

A gyermekkönyvtárosok, Anikó és Kinga néni a tartalmas másfél órában elvarázsoltak minket, nem volt időnk unatkozni. A bevezetőben megtudtuk, honnan kapta a gyermekkönyvtár a Bogáncs nevet. Majd egy Pöttyös Panni-diafilmet néztünk meg lélegzet-visszafojtva. A gyerekek között volt, aki most nézett először diafilmet. A mese után a gyerekek elmondhatták, milyen foglalkozást tudnának elképzelni maguknak, ha felnőnek. Változatos kívánságlista alakult: cukrász, fodrász, orvos, favágó, vadász, állatgondozó, katona, rendőr. Kivételesen sem könyvtáros, sem óvó néni nem szeretne lenni egy gyermek sem. 

Az asztali foglalkozások egy Mi hiányzik a képről? keresőjátékkal kezdődtek, ahol hat eltérést kellett megtalálni. Majd az asztaloknál Szepes Mária-mesekönyvekből kellett a könyvtárosok által előre kivágott illusztrációkat megkeresni és egyeztetni. Nagy izgalommal lapozgatták, keresgélték, hasonlították össze a gyerekek a mesekönyvek képeit. 

A vizuális tevékenységek sem maradtak el, hiszen előre elkészített formákból, testrészekből Pöttyös Pannit kellett összerakni, melyben ragaszthattak, festhettek, gyöngyöt fűzhettek a gyerekek. Az utolsó játékban Pöttyös katica dalra egy pöttyös labdát kellett körbeadni. Amikor a zene megállt, és a labda valakinek a kezében maradt, az iesett. 

A foglalkozást az óvoda indulójával köszöntük meg, majd az elkészült Pöttyös Panni-bábbal a kézben csoportképet is készítettünk. A gyerekek boldogan hozták az óvodába az általuk elkészített Panni babát, hogy a játékukban újra és újra felhasználhassák ezt a kedves mesebeli figurát.

Lászlóné Remetei Angéla óvodapedagógus

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában