Ünnepélyes átadó

2024.04.06. 15:30

Természet és gyermekek: Balatonfüred újabb parkkal, játszótérrel gazdagodott (képgaléria)

Bóka István polgármester és Gáspár Ákos önkormányzati képviselő elismerő szavakkal jellemezte az új közpark és játszótér adottságait, kialakítását az április 6-i ünnepélyes átadón.

Kovács Erika

Az új létesítmények a Köztársaság úti lakótelepen, a Szivárvány utcában, a Kéki-patak mentén találhatók, az átadáson Kontrát Károly országgyűlési képviselő is részt vett. A terület Gáspár Ákos körzetéhez tartozik, aki sokat tett azért, hogy létrejöjjön a közpark és a játszótér.  

Köszönettel beszélt Bóka István a kormány és Kontrát Károly támogatásáról, segítségéről, amellyel létre tudták hozni az igényes közparkot és játszóteret. Mint mondta, rendkívül fontosnak tartja a zöld területeket, a parkokat, illetve a kisgyerekeseket szolgáló játszótereket a városban. Ezért kiemelten kezelik azt, hogy minél több ilyen legyen Balatonfüreden. Aláhúzta, a helybelieknek és a látogatóknak is nagyon fontosak az említett területek, és a település megítélésében meghatározó szerepe van a rendezettségnek, az igényes, gondozott parkoknak, a biztonságos játszótereknek. 

Bóka István polgármester az átadón
Fotó: Nagy Lajos/Napló

– Képviselőként és lokálpatriótaként nagyon fontosnak tartom a generációk összetartását. Célom volt, hogy az itt élők, köztük a fiatalok, családok, idősek egymással egyetértésben, szép környezetben éljenek, pihenjenek. Ezért örülök annak, hogy ezen a területen mindez megvalósulhatott – hangsúlyozta Gáspár Ákos képviselő, akinek sokan jelezték, nagy szükség van a játszótérre. Hozzátette, a megvalósítás rengeteg egyeztetéssel járt. Együtt gondolkodva a közelben élőkkel, kéréseiket megfogadva végig arra törekedett, hogy megmaradjon a kertvárosias környezet. – Úgy gondolom, közösen ez is sikerült – mondta, majd Pálffy Károlynéval, a lakótelep másik részének képviselőjével jelképesen átadták a gyermekeknek a játszótér kulcsait.

Fotó: Kis Virág

A köszöntők után minden korosztálynak gazdag programokat kínáltak, melyeken a helyi sportegyesületek tagjai is részt vettek.

A Szivárvány utcai közpark és játszótér korábban elhanyagolt, másfél hektáros területe kikapcsolódási, sportolási lehetőséget nyújt, padjaival, ligeteivel mindenkinek kedvelt helye lehet. A balatonfüredi ófalu fejlesztése és új közösségi tér kialakítása elnevezésű uniós pályázati támogatás részeként alakította ki az önkormányzat a Szivárvány utca és a kerékpárút közötti parkot azzal a céllal, hogy kulturált környezetben tartalmas kikapcsolódást biztosítson elsősorban a városrész lakóinak, és növelje Füred zöldfelületeit. A kerékpárút mellett sport- és fitneszeszközök kaptak helyet, hogy minden korosztály megtalálja a neki való sportolási lehetőséget. Van pingpongasztal, gyermekkötélpálya, baba-mama hinta, ivókút, egy játszóvár és különböző tornaeszközök.

A Probio Zrt. rendezte a környezetet, a bozótos területet parkosították, pihenőpadokat helyeztek ki, az elkorhadt fákat eltávolították, helyettük fákat és cserjéket ültettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában