Fejlesztés

2024.04.03. 07:00

Új közparkot és játszóteret adnak át Balatonfüreden

Elkészült a Szivárvány utcai közpark és játszótér. Az eddig elhanyagoltan álló másfél hektáros terület kikapcsolódási és sportolási lehetőséget nyújt, de padjaival, ligetes kialakításával a pihenni vágyóknak is kedvelt helye lehet. Április 6-án, szombaton programokkal összekötött átadóünnepség lesz a parkban, derült ki a város honlapjáról.

Kovács Erika

Azt írták, a Balatonfüred ófalu részének fejlesztése és új közösségi tér kialakítása elnevezésű uniós pályázati támogatás részeként alakította ki az önkormányzat a Szivárvány utca és a kerékpárút közötti parkot, azzal a céllal, hogy kulturált környezetben, tartalmas kikapcsolódást biztosítson elsősorban a városrész lakóinak, de mindenkinek, aki arra jár, és egyben növelje a város zöldfelületeit. A kerékpárút mellett sport- és fitneszeszközök kaptak helyet, figyelve arra, hogy szinte minden korosztály megtalálja majd a neki való sportolási vagy játszási lehetőséget. Van pingpongasztal, gyermekkötélpálya, baba-mama hinta, ivókút, egy játszóvár és különböző tornaeszközök.

Igényes, impozáns közparkot és játszóteret adnak át Balatonfüreden a hétvégén Fotó: képviselői iroda/Gáspár Ákos 

A Probio Zrt. rendezte a környezetet, a bozótos, elhanyagolt területet parkosították, több pihenőpadot helyeztek ki, a beteg, elkorhadt fákat eltávolították, helyettük új fákat és cserjéket ültettek.

A közpark és játszótér átadóján minden korosztály számára lesznek programok, amelyeken a helyi sportegyesületek tagjai is részt vesznek. A részletekről a város honlapján lehet tájékozódni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában