Nyitásra készülnek

2024.04.24. 10:01

Víz alatt a strand Ábrahámhegyen

A település strandjának egy része pillanatnyilag víz alatt van, a Balaton magas vízállása idén tavasszal sem kíméli a területet.

Tóth B. Zsuzsa

Vella Zsolt polgármester elmondta lapunknak, hogy megértik, hogy a tó számára fontos a magas vízállás, ezért türelmesen várnak a probléma megszűnésére. Addig is helyet adnak a horgászversenynek és a pecásoknak is a strand nyitásáig. 

Az ábrahámhegyi strand partszakaszának kétharmada víz alatt van
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

– A partszakasz kétharmada víz alatt van, és bár már évekkel ezelőtt felmerült az igény egy partvédőmű építésére, az még nem készült el. Április 27-én, szombaton ettől függetlenül megrendezzük a szezonnyitó halászléfőző versenyt, és június első felében nyitjuk a strandot. Addig is végezzük a karbantartást, festünk a vizes blokkokban, mázoljuk a padokat, rendbe tesszük a játszótereket, mindezt önerőből és amit lehet, az önkormányzati dolgozókkal végeztetünk. Fejlesztést nem terveztünk, de a kabin bővítésére szükség lenne, annak ellenére, hogy az az elmúlt években is volt már nagyobbítva. A part, a fű, a szolgáltatások sora nem hagy kívánnivalót maga után – mondta a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában