Ismeretekkel a félelem ellen!

2024.05.24. 14:00

Gyógyszerek világa – most belepillanthatunk

Ismerjük a gyógyszerek hatásmechanizmusát? Elolvassuk a betegtájékoztatókat? Mennyire vagyunk tisztában a vényköteles, vény nélkül kapható gyógyszerek, és az étrend-kiegészítők közötti különbségekkel? Tudjuk, milyen mellékhatásokkal kell számolni bizonyos gyógyszerek szedésekor?

Benkő Péter

Forrás: pexels.com

Ha többet szeretne tudni, jelentkezzen a Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház Ismeretekkel a félelem ellen! című kampánya harmadik eseményére, melynek fókuszában a gyógyszerek, a gyógyszerészet áll. Az intézmény főgyógyszerésze, Szalay Edina és munkatársai várják a Veszprém vármegyében élőket a hatékony és biztonságos gyógyszerhasználatról szóló napon, azaz június 13-án 15 órakor.

Az esemény lehetőséget kínál arra, hogy szakértők segítségével betekintést nyerjenek a gyógyszeres terápiák világába, megtanulják, hogyan maximalizálhatják a rendszeresen szedett készítmények hatásosságát, miközben minimalizálhatják a kockázatokat. Rávilágít azokra a leggyakoribb tévhitekre, félreértésekre, melyek akadályozzák a gyógyszeres kezelések optimális kimenetelét. Szó esik arról, mit kell tartalmaznia egy jól felszerelt házi és úti patika.

Sőt, arra biztatják a résztvevőket, hozzák magukkal otthoni gyógyszeres dobozaikat, írják össze, mely napszakban milyen gyógyszert szednek, és a szakgyógyszerészek személyre szabott tanácsokkal segítenek. Lehetőség lesz bepillantani az intézeti gyógyszertár falai mögé is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában