Jubileum saját dallal

2024.05.27. 07:00

Harmincéves az ajkai Lila Akác Nyugdíjasklub

Józsa Károly ajkai költő írta az ajkai Lila Akác Nyugdíjasklubnak azt a dalt, amelyet a fennállása 30. évfordulója alkalmából tartott ünnepség kezdetén énekeltek el a tagok.

Tisler Anna

Az ünnepségen Pék Attila és felesége Anita szolgáltatta a zenét, amelyre sokan táncra perdültek

Fotó: Gyarmati László

Köszöntőjében Ramasz Lászlóné elnök elmondta, régi vágyuk volt, hogy saját daluk legyen. Józsa Károly és felesége részt vett egy kulturális rendezvényükön, ahol ez is szóba került. Rövid időn belül megszületett a vers mindannyiuk örömére. Az 1994-ben Margaréta néven alakult klub a Kaszinóban napokban tartott batyus báljára meghívták a városban működő nyugdíjasklubokat is. 

Horváth József alpolgármester Ajka Város Önkormányzata nevében köszöntötte a megjelenteket, majd elmondta, hogy 30 év nagy idő, a mostani klubtagok alakuláskor még a negyvenes éveikben jártak, dolgoztak. Ma pedig a hatvanas, hetvenes éveikben vannak, nyugdíjasok. Ez a korosztály az, aminek tagjai kivették a részüket abból, hogy Ajka ilyen szép zöld várossá váljon. Harminc évvel ezelőtt kevesebb klub működött, de nagyobb taglétszámmal. Ajkán nagyvállalatok működtek, a brigádélet jó volt, a nyugdíjba vonulók a klubban folytatták a közösségi életet. Ma a városban 22 nyugdíjasklub működik 500-600 taggal, őket az Életet az Éveknek Ajkai Nyugdíjas Klubok Egyesülete fogja össze. 

Ramasz Lászlóné beszédében köszönetet mondott az egykori klubvezetőknek, Üregi Józsefnének, Vargáné Baranyai Gizellának és Barcánfalvi Zsuzsának. A klub történetéről szólva elmondta, hogy a lila akác nevet 1999 szeptemberében vették fel. A nyugdíjasok megtartják az állami ünnepeket, farsangolnak, részt vesznek a nyugdíjas szabadegyetemen, tartják a kapcsolatot más nyugdíjasklubokkal, működtetnek énekkart, tánccsoportot, ma is dalolnak, táncolnak. A jubileumi programon adtak elő dalokat, majd cigány táncot jártak. 

Az ünneplőket az Ősiből érkezett Vadrózsa citerazenekar műsora köszöntötte, majd a műsort követő bálban Pék Attila és felesége, Anita szolgáltatta a zenét. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában