Mancs program

2024.05.24. 19:00

Sümeg, a kutyabarát város

Eb a vadász kutya nélkül – tartja a közmondás. És aki kutyával vadászott, vadászik, tudja, hogy ez mennyire igaz.

Szijártó János

Forrás: pexels.com

Legyen az apróvadazás, vaddisznóhajtás vagy utánkeresés, a kutyáknak nagy szerepük van, hiszen sokkal jobbak az érzékszerveik, mint nekünk, így hasznos segítséget jelentenek, mint ahogy az élet egyéb területein is szolgálnak bennünket.

Így fogalmazott Végh László polgármester, aki több lelkes sümegi kutyabaráttal – köztük Nagy Miklóssal – elindította a városban a Mancs programot. Mint mondta, a kedvtelési célú kutyatartás reneszánszát éli, és egész iparágak épülnek rá.

A program ötletgazdája és elindítója, a sümegi Nagy Miklós arról beszélt, hogy ha nyaralni mennek, két kutyával kelnek útra, ami nem kis előkészületet igényel, úgy a szállás, mint a programok szempontjából. – Tegyük Sümeget kutyabarát várossá, fogant meg bennem a gondolat, megcélozva ezzel az ebtartókat, ha már a turisztika fejlesztésében is gondolkodunk. Hirdessük azokat a szálláshelyeinket, üzleteinket, ahová négylábú kedvencek is bevihetőek. Ez lenne a Mancs program, amelyben az együttműködők vállalják, hogy nyitvatartási időben kutyaitatót helyeznek ki üzletük elé, illetve segítik az egyéb kapcsolódó tevékenységeket. Ezenfelül kutyás programokat szervezünk, szélesítve városunk programrepertoárját – tette hozzá Nagy Miklós.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában