Öt kontinens csillagai

2017.09.27. 11:00

Ladányi Tamás lehozza a csillagokat az égről!

Ladányi Tamás asztrofotográfus képeit és vetítéssel kísért könyvbemutatóját láthatja a közönség a Pannon Egyetem aulájában csütörtök este.

Horváth Virág

Fotó: Ladányi Tamás

Ladányi Tamás asztrofotóst már jól ismerheti a veszprémi közönség, és tudhatja, hogy ő nem csak ígéri, hanem valóban lehozza a csillagokat az égről nekünk. Csütörtökön este 6 órától pedig a kezünkbe is foghatjuk ennek eredményét, ha ellátogatunk kiállítással kísért Öt kontinens csillagai című könyvének bemutatójára a Pannon Egyetem B épületének aulájába.

A természeti és épített környezetnek a csillagos éggel alkotott harmóniája jelenik meg a veszprémi illetőségű fotós munkájában. A felvételeken – a modern fototechnika alkalmazásával – bolygónk nappalról ismerős arca egy égitesteket is magában foglaló, sajátos perspektívából látható.

Fotó: Ladányi Tamás

A rendezvény alkalmával az asztrotájképekből álló kiállítás mellett a szerző „egy kép – egy sztori” analógiára megírt könyve is bemutatásra kerül. A hazai közönség a rövid személyes és tudományos történetekkel már találkozhatott a National Geographic és a Földgömb oldalain. Az est folyamán, az öt kontinens képeit magában foglaló anyagból egy élményszerű beszámoló is elhangzik.

Helyszín: Pannon Egyetem aulája (Veszprém, Egyetem u. 10. B épület)

Időpont: 2017. szeptember 28., 18 óra

A kiállítást megnyitja: Dr. Abonyi János, a Pannon Egyetem professzora

Közreműködik: Nyőgér József – zongora

További információ: www.astrophoto.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában