dixieland Balatonfüredről

2017.09.28. 13:00

Fergeteges New Orleans-i hangulattal érkezik a zenekar

A legfontosabb feladatunk és küldetésünk, hogy a ’20-as, ’30-as, ’40-es évek dixielandjének hagyományait, kiemelkedő alakjainak örökségét ápoljuk – véli a Füred Dixieland Band alapítója, Dervalics Róbert. A zenekar péntek este az Agóra Veszprém VMK-ban lép színpadra.

Leitner Vera

Dervalics Róbert, a Füred Dixieland Band alapítója a fellépéseken énekel, illetve klarinéton és szaxofonon is játszik Fotó: archív/Penovác Károly

Igazi New Orleans-i parádéhangulattal, show-műsorral készül a Füred Dixieland Band az Agóra Veszprém VMK-ban péntek este tartandó koncertre, melynek során Louis Armstrong, Benny Goodman, Ella Fitzgerald, Glenn Miller, Gene Krupa méltán világhírű slágerei csendülnek majd fel. A zenekaralapító Dervalics Róbert elárulta, a fél éve alakult, nyolctagú zenekar koncertjein az ismert dalok közül több saját hangszerelésű változatban, egyéni ízlés szerint alakítva szólal meg. Az első veszprémi fellépésére ráadásul nem akármilyen vendéget hívott a Füred Dixieland Band.

Dervalics Róbert, a Füred Dixieland Band alapítója a fellépéseken énekel, illetve klarinéton és szaxofonon is játszik Fotó: archív/Penovác Károly

– Falusi Mariannról – amellett, hogy Magyarországon most már évtizedek óta ismert és kedvelt énekes – kevesen tudják, hogy kitűnő, dzsessztanszakot végzett dzsesszénekesnő. Magyarországon talán ő képviseli leghitelesebben Ella Fitzgerald zenei vonalát, s mi ezt remekül be tudtuk illeszteni a Füred Dixieland Band profiljába – számolt be róla Dervalics Róbert, aki elárulta, a zenei tematika kialakítása során tudatosan alapoznak a Füred Dixieland Band és a Benkó Dixieland Band között húzható párhuzamra.

– Dolgoztam együtt Benkó Sándorral, jó barátok voltunk. Koncertjeinken neki és életművének szeretnénk emléket állítani, így a Benkó Dixieland Band leghíresebb dalait mindig eljátsszuk, állandóan műsoron van például a Petite Fleur, A szentek bevonulása, a Bourbon Street Parade vagy a Yes Sir, That’s my Baby.

A Füred Dixieland Band 2017. március 3-án tartotta első, jótékonysági gálával egybekötött megalakuló nagykoncertjét. Az est bevételét a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat javára ajánlották fel. Első fellépésük után Balatonfüred saját hivatalos zenekarává fogadta a Füred Dixieland Bandet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában