Teátrum

2017.09.13. 18:45

Izgalmas évadra készül a Pegazus Színház

Izgalmas hónapoknak néz elébe a pápai Pegazus Színház, tudtuk meg Végh Zsolttól és Sarkadi-Nagy Lászlótól, a teátrum két igazgatójától évadnyitó összejövetelük alkalmával.

Polgár Bettina

Fotó: Polgár Tibor

Az eseménynek a Pegazus Színház Szent István úti épülete adott otthont, ahol Fribék László szervező-ügyintéző klarinétjátékkal köszöntötte a jelenlévőket, majd a társulat régi tagjai mellett új színjátszójuk, Gracza Virág is szórakoztatta a nagyérdeműt.

Végh Zsolt és Sarkadi-Nagy László, a teátrum két igazgatója Fotó: Polgár Bettina

Végh Zsolt és Sarkadi-Nagy László elmondták, a 2016-17-es évaduk, melyet feszített munkatempó jellemzett, az előző évekhez hasonló szervezeti rendben, működési feltételekkel, illetve anyagi lehetőségekkel ment le.

– Programjaink bővítési lehetősége erősen korlátozott. Természetesen folyamatosan kerestük, használtuk az időközben felmerült pályázati együttműködések lehetőségét, és fokoztuk meglévő adottságaink hatékonyabb kihasználtságát. Mindez azonban nem volt elégséges a növekvő felkérések, a jelentkező igények maradéktalan teljesítésére. Szükségesnek látszik a létszámbővítés, a pályázatok beépítése a munkába, a meglévő szakmai, anyagi értékeink intenzívebb forgalmazása, rendszereink működésének átalakítása – fogalmazott Sarkadi-Nagy László. Mint mondta, jelen kondícióikkal, szervezeti formájukkal a változtatási lehetőségeik korlátozottak, ugyanakkor továbbhaladásuk érdekében minden lehetséges szinten biztosítani kívánják színházuk elengedhetetlen fejlesztését.

Gracza Virág, a társulat új tagja Fotó: Polgár Bettina

– Társulatunk két feladatában elkülönülő szervezeti egységként dolgozik: az alapstáb színházi feladatokat végez, az Esterházy-kastélyban pedig játékmesterek tevékenykednek. Míg az előzőt stabil folytonosság, utóbbit folyamatos változás jellemezte. Noha reménykedünk és dolgozunk érte, ezen a téren várhatóan az új évad sem hoz jelentős módosulást – tájékoztatott Sarkadi-Nagy László, aki hozzátette, a visszajelzések alapján mindkét egység pontosan, a tőlük elvárt szakmai szinten végezte a munkáját.

Valler Kata Fotó: Polgár Bettina

A teátrum vezetői kifejtették, a 2016-17-es évadban összesen 211 előadásuk volt, melyet több mint 25 ezer néző tekintett meg, emellett a Pegazus Színházhoz kötődő programok az elmúlt évadban mintegy 45 ezer főt vonzottak.

Fotó: Polgár Bettina

Végh Zsolt elmondta, a következő színházi évad bérletes előadásait a Pitypang cirkusz, Árgyélus és Tündérszép Ilona története, valamint a Kis Mukk alkotja. Emellett továbbra is szerepel a repertoárban a Koffermesék-sorozat, a Pöttyös mese és az Ujjé a ligetben című műsor. Hozzáfűzte: családi napjaik, a mackókiállítás és a Pegazus parádé ugyanúgy várja majd az érdeklődőket ebben az évadban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában