egyszer volt, hol nem volt...

2017.10.05. 11:00

Mesepiacot varázsoltak a pápai Fő térre

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy mesepiac, mely során a Jókai Kör közös mesélést, különféle játékokat, színpadi előadást varázsolt a Fő térre.

Laskovics Márió

A magyar népmese napja alkalmából második alkalommal rendezte meg mesepiacát a Jókai Kör múlt pénteken a Fő téren. A színes forgatagban többféle gyerekprogram várta a családokat, ezeket Csukárdi Tibor egyesületi tag tette közhírré az elején. A meseteraszon bárki felolvashatott vagy fejből elmondhatott egy mesét. Meseidézetek kitalálásával süteményeket nyerhettek a gyerekek, akik a lencsét és a babot kiválogatva „mehettek csak el a bálba”.

 

A mézeskalács-kerítésről a lurkók szájukkal lopkodhatták le a gonosz vasorrú bába elől a finom falatokat. A kicsik elhozhatták megunt plüss állataikat, hogy másikra cseréljék. Bárki királylány és királyfi lehetett saját koronája elkészítése után. Továbbá volt szerencsetotó és meselottó, melyen ajándékokat nyerhettek a szelvényt helyesen kitöltők.

- Névadónk, Jókai Mór is nagy mesemondó volt, rá is emlékezünk a magyar népmese napját ünnepelve. Szeretnénk, ha minél többen kapcsolódnának az olvasás öröméhez, a mesék megismeréséhez, a mesemondás szokásának továbbviteléhez. Ebben nagyon fontos a szülői ösztönzés, de akár a nagyszülő, a nagyobb testvér is olvashat mesét a kisebbnek. A mai világban úgyis keveset vagyunk együtt, ezért van nagy jelentősége az egymáshoz bújásnak, a mesélésnek, amit jó lenne továbbadni a felnövő nemzedékeknek. A mese hagyományait különféle játékokba illesztettük – számolt be Török Judit elnök.

A mesepiac a vásári komédiázó Szó és Kép Színpad Az igazmondó juhász című mesejátékával ért véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában