Ott a helyed!

2017.10.07. 20:17

Immár harmadik alkalommal érkezik a PannonUnifest!

Több száz egyetemi hallgató mutatkozik be a hétfőn kezdődő Pannon UniFest nevű, egyhetes ifjúsági összművészeti fesztiválon.

Marton Attila

A rendezvényt beharangozó sajtótájékoztatón Porga Gyula polgármester arról beszélt, a város és az egyetem közötti kapcsolat egyre erősebb, amit a Magyar Napok rendezvénysorozat, a Séd folyóirat és a Pannon UniFest is bizonyít, utóbbi programjai is nyitottak a veszprémiek számára. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora kiemelte, a fesztivál érdeklődőket vonz a városba, emellett az intézmény öntevékeny művészeti csoportjai is bemutatkozhatnak, valamint a program a hazai és a határon túli intézményekben tanuló hallgatókkal való kapcsolatépítésre is lehetőséget ad a Veszprémben tanuló diákoknak.

Szeles József, a fesztivált szervező Hallgatók a Művészetért Egyesület ügyvezetője elmondta, a résztvevők száma megközelíti a 260-at. A rendezvényen szakmai workshopokat tartanak neves művészek bevonásával, valamint a hallgatók prózamondás, ének-zene, színjátszás, fotó- és mozgókép mellett idén először képzőművészeti kategóriában is bemutathatják tehetségüket.

A harmadszor megrendezett fesztiválon egyetemi színpadi találkozót is tartanak, ennek keretében mintegy húsz előadás lesz látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában