Kultúra

2017.10.30. 10:00

Orfeum Operett Musical Társulat – Odaköltözött egy napra a Broadway

AJKA A Nagy László Művelődési központban nagy siker fogadta a Németh-Nagy Viktória által vezetett Orfeum Operett Musical Társulat előadását.

Tóth B. Zsuzsa

Az Orfeum Operett Musical Társulat művészei lenyűgözték az ajkai közönséget Fotó: Györkös József

A társulat korhű jelmezeket öltött tagjait a közönség már az első percekben nagy tapssal köszöntötte, a művészek fergeteges nyitással indították a magyar operett napja alkalmából rendezett gálát. A magyar operett több mint százesztendős, de ez egyáltalán nem látszik meg rajta, ugyanis, ahogy az előadásból is kiderült, él és virul.

Az Orfeum Operett Musical Társulat művészei lenyűgözték az ajkai közönséget Fotó: Györkös József

A több korosztály figyelmét is vonzó előadásra a társulat a műfaj nagy múltú, legendaszerű darabjaiból állította össze műsorát. Az elő-adáson az operettvilág történelmi helyszíneire kalandozott el a nagyérdemű, és együtt dúdolt a társulat tagjaival. Végül pedig a híres ezüstpilléres, aranycirádás orfeum csodálatos, fülledt hangulatát varázsolták a színpadra az amatőr művészek. A társulat tagjai által közösen koreografált, látványos, kétfelvonásos és többféle stílust felölelő előadás minden jelenetét hatalmas tapssal, füttyszóval díjazta a közönség. A hangosításról Németh Ferenc gondoskodott, a világítástechnikát Angermayer Tamás munkája tette tökéletessé. A díszlet megálmodója Bakonyi Gyula, megvalósítója Németh Ferenc, Fix József és Gombás András volt. A hosszú hónapok munkáját a közönség a műsor végén szűnni nem akaró tapsviharral köszönte meg, perceken keresztül állva ünnepelték a társulatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában