Veszprém

2017.12.23. 10:30

Cziráki János kapta a Bujtor-gyűrűt

Idén hetedik alkalommal ítéltek oda az egykori igazgató, színész-rendező Bujtor István emlékére, az özvegye által alapított Bujtor-gyűrűt, amellyel a Petőfi Színház háttérmunkásait ismerik el.

Molnár Sándor

Bujtor Judit az aranygyűrűvel és Cziráki János Fotó: Nagy Lajos

A társulat titkos szavazással döntött arról, hogy ki kapja a Bujtor István profilját ábrázoló, 24 karátos aranygyűrűt, amit szerdán este adtak át ünnepélyes keretek között a Színházi Dolgozók Szakszervezete szervezésében. A szavazók közül legtöbben Cziráki Jánosra adták le voksukat, így ő vehette át Bujtor Judittól az emlékgyűrűt.

Bujtor Judit az aranygyűrűvel és Cziráki János Fotó: Nagy Lajos

A díjazott 26 éve dolgozik a társulatnál és tesz meg mindent azért, hogy zavartalanul tarthassák meg az előadásokat. Díszítőként kezdte, jelenleg színpad- és zsinórmesterként biztosítja, hogy a díszletek mindig a helyükön legyenek. Cziráki János véletlenül került a színházhoz, mert a bátyja itt dolgozott és mint mondja, itt ragadt. Nagy örömmel fogadta, hogy a kollégák őt tartották érdemesnek az elismerésre, amely váratlanul érte, de nagyon jólesik neki.

A nyolc esztendeje elhunyt színész-rendező özvegye, Bujtor Judit szerint a férje szellemisége miatt fontos ez a díj, hiszen mindig azt mondta, háttérmunkások nélkül nincs színház.

– Amikor megkapja valaki a gyűrűt és látom azt az örömöt, meg hogy mennyire tapsolnak neki és mindenki örömmel fogadja – ez az István szellemisége. Méltó emberek kapják ezt, mert a háttérmunkásokra nem figyelnek annyira, amennyire kellene, pedig nélkülük nem megy – fogalmazott az özvegy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában