Megküzdenek a szerelemért

2018.01.31. 07:00

Árgyélus királyfi és Tündérszép Ilona története a Pegazus előadásában

A kitartásról, a tántoríthatatlanul végigjárt útról, no meg a szerelem erejéről mesél közönségének a Pegazus Színház társulata a legújabb bábjátékával.

Polgár Tibor

Az előkelő jelmezeket, elegáns díszleteket, valamint nagy méretű, látványos bábokat is felvonultató előadásban Katona Anikó kelti éltre Tündérszép Ilonát, Végh Zsolt pedig Árgyélus királyfit Fotó: Polgár Tibor

A népszerű pápai teátrum mindig ügyel rá, hogy a mesék világának minél szélesebb spektrumát megismertesse a gyerekekkel, ennek mentén pedig a legújabb, Árgyélus és Tündérszép Ilona című előadásuk nem is különbözhetne jobban az előző bemutatójuktól, a színpompás, harsány, vidám és rendkívül interaktív Pitypang Cirkusztól. Ami állandó, az a kimagasló színvonal, azonban a 2017–2018-as színházi évad második Pegazus-bábjátéka a klasszikus, lineáris cselekményvezetést követve, visszafogottan elegáns, arisztokratikus képi világgal meséli el a szerelmét kitartóan kereső királyfi és tündérszép választottja történetét, ami jól ismert panelekből építkezik. A nézőt nem éri túl sok meglepetés a játékidő alatt, miképpen a sztori vége is egyértelmű már az elejétől, ám itt nem a váratlan fordulatokon van a hangsúly, hanem az Árgyélus által végigjárt útról, ahogyan rendíthetetlenül kutat Ilona után és leküzdi az egymásra találásuk ellen dolgozó intrikákat.

Az előkelő jelmezeket, elegáns díszleteket, valamint nagy méretű, látványos bábokat is felvonultató előadásban Katona Anikó kelti éltre Tündérszép Ilonát, Végh Zsolt pedig Árgyélus királyfit Fotó: Polgár Tibor

A hagyományos történethez jól passzolnak az egyszerűségükben is ötletes díszletek, az előkelő jelmezek, az igényes, látványos bábok, miközben a nagy méretű háttér-elemeknek és kellékeknek köszönhetően a színpadkép végig lenyűgöző, grandiózus hatást kelt. Az Árgyélus és Tündérszép Ilona című zenés bábjáték Sarkadi Nagy László tervezői munkáját, rendezését dicséri, a mesét Gracza Virág, Katona Anikó, Valler Kata és Végh Zsolt kelti életre. A zeneszerző Kovács Norbert volt.

Az Árgyélus és Tündérszép Ilona március közepéig lesz műsoron. Emellett a Pegazus Színház idén is megszervezi a játékmaci-kiállítását, immár több mint háromezer mackó várja majd az érdeklődőket a pápai teátrum Szent István úti épületében február 15-én, 16-án, illetve február 19. és 23. között. A jelzett napokon a tárlat 9.30-tól 12 óráig, valamint 14-től 17 óráig látogatható. A tíz főnél nagyobb létszámmal érkező csoportoktól előzetes egyeztetést kérnek a szervezők. A mackókiállítást egyébként nyolc esztendővel ezelőtt indították útjára, akkor még a farsanghoz kötődően, mostanra azonban önálló és igencsak kedvelt programmá nőtte ki magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában