farsang és fesztivál

2018.02.11. 09:00

Nincs ötlete a hétvégére? Mutatunk néhány programtippet Veszprém megyéből!

Boszorkány – és télűzés, rengeteg farsangi mulatság. Íme, a hétvége programkínálata!

veol.hu

FEBRUÁR 10. – SZOMBAT

VI. Vámosi Lencse – és Hurkafesztivál - 2018. február 10. (szombat) 07:00

Helyszín: Sportcsarnok és környéke, Nemesvámos, Malom utca. A rendezvény fővédnöke Ovádi Péter, a Fidesz Veszprém megye 1. számú választókerületének elnöke. A rendezvény védnöke Jánszky Lajos László Herend polgármestere.

Belépő díj 400 Ft / fő -14 év alattiaknak és nemesvámosi lakcímkártyával rendelkezőknek, annak felmutatásával a belépés díjtalan.

 

Badacsonytördemici Kocsonya Szépségverseny 2018

2018. február 10. 8263 Badacsonytördemic, Hősök u. 12.

Badacsonytördemici Kocsonya Szépségversenyt rendeznek Badacsonytördemicen. Jellegzetes téli ételünket ezúttal a külső alapján bírálja a szakértő zsűri. A versenyző kocsonyákat névvel és fajta megjelöléssel ellátva kell leadni. Fajtája szerint lehet: hagyományos, vegetáriánus (zöldség, gyümölcs), halas. Az értékelés része a látvány, a tálalás, az ötletesség. A programot népi, kulturális műsor kíséri.

Farsangi bütykölde és táncház Arácson

Arácsi Népház I Balatonfüred, Lóczy L. u. 62.

A belépés díjtalan.

 

Farsangi hagyományok, bakonyi hagyományőrző télűző vigalom

2018. február 10. Bakonyjákó, Több helyszínen

Bakonyjákó és Németbánya polgárai felelevenítik a sváb ősök, és a magyar népi kultúra hagyományait, hogy egységbe forrva vigadjanak farsang alkalmával. Ragadjuk magunkhoz a TELET! Adjuk tudtul az itt élőknek, hogy lassan, de újra itt a KIKELET!

V. Sümegi Zsófia bál

 Tihanyi Téltemetés 

2018. február 10. 8237 Tihany, Németh László Művelődési Ház, Mádl Ferenc tér 1.

Farsang farka – vidám téltemetés és újborok versenye! Közhírré tétetik, hogy 2018. február 10-én, (szombaton) ünnepélyesen eltemetjük a telet! A tihanyiak az idén is nem kisebb dologra vállalkoznak, mint a tél februári eltemetésére. Ehhez mindenféle maskarákba öltöznek, lármát csapva felvonulnak, hogy a tél megijedjen, a résztvevők pedig jól érezzék magukat. A vidám rendezvényhez kapcsolódik az idén is a tihanyi újborok versenye. De nem csak a zsűri tagjai ismerkedhetnek a borokkal, mert forralva a résztvevők is kapnak majd hideg elleni védőitalként.

Farsangi bál – Zirc 

2018. február 10. 8420 Zirc, Alkotmány u. 16.

A Békefi Antal Városi Könyvtár és Művelődési Központ 2018. február 10-én 19:00 órától Farsangoló Bált szervez Zircen.

Farsang Zánkán, Télűző Boszorkány Party a Faluház udvarán

2018. február 10. 8251 Zánka, Rákóczi u. 32.

Farsangi Télűző Boszorkány Party Zánkán a Faluházban. Várunk mindenkit szeretettel 2018. február 10-én Zánkán! Lesz fánk sütés, forralt bor készítés, Kiszebáb égetés és fergeteges mulatozás. Ezt senki ne hagyja ki!

Maskarások, bolondok

Rázzátok a kolompot!

Takarodjon el a tél,

Örvendezzen aki él!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában