nagy öröm

2018.02.02. 18:54

Új növendékfuvolákkal gazdagodott az ajkai zeneiskola

Két új zeneszerszámmal, növendékfuvolákkal gazdagodott az ajkai Bródy Imre Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola. A hangszereket Egyházi Andrea, a fenntartó Pápai Tankerületi Központ vezetője adta át a zeneiskolának.

Polgár Tibor

Az ajkai zeneiskolában nagy örömmel fogadták az új növendékfuvolákat Fotó: Bródy Imre Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

A Bródy gimnázium városligeti intézményegységében Szücs Krisztián intézményvezető-helyettes vette át az iskola növendékeinek szánt ajándékcsomagot. Egyházi Andrea a Naplónak nyilatkozva kiemelte, a tankerület elhivatott a művészeti oktatás mellett, mint mondta, a magas színvonalú tanításhoz jó állapotú hangszerekre is szükség van. A tankerületi igazgató egyúttal arra kérte a tanárokat, bátran jelezzék, ha a zenei eszközök terén további igényeik lennének.

Az ajkai zeneiskolában nagy örömmel fogadták az új növendékfuvolákat Fotó: Bródy Imre Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola

Mint ismert, 2017 végén értékes zongorát kapott az ajkai művészeti iskola a Kodály-programnak köszönhetően, ehhez kapcsolódóan érkeztek legutóbb az új növendékfuvolák is, amik beszerzésének fedezetét – a pianínóéhoz hasonlóan – a Pápai Tankerületi Központ biztosította a saját költségvetéséből. A mostani ünnepélyes átadáson Kovács Imre fuvolatanár, a fúvós tanszak vezetője átnyújtotta tanítványainak a hangszereket, amiket Baráth Sára és Takács-Győri Fruzsina szólaltathatott meg először. Játékukat Molnárné Németh Erika zongoratanárnő zongorán kísérte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában