még a levegőben is táncoltak

2018.03.08. 16:30

Színházban rendezett cirkuszt a Pápai Musical Stúdió

Telt házas érdeklődés kísérte a Pápai Musical Stúdió Cirkusz a színházban című előadását a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ színháztermében. A műsorban a pápai Légtánc Csoport is közreműködött.

Polgár Bettina

A műsor két részből, illetve négy blokkból állt, melyeket mindig légtánc indított

Fotó: Polgár Tibor

Varga Veronika, a Pápai Musical Stúdió vezetője elmondta, az érdeklődők száma felülmúlta az előzetes várakozásaikat és rendkívül pozitív fogadtatásra lelt a műsor. – Az elképzeléseinket sikerült megvalósítani mind az előadás, mind pedig a kivitelezés, a díszlet és a jelmezek tekintetében – tette hozzá.

Fotós: Polgár Tibor

– A Pápai Musical Stúdió 2015-ben ünnepelte fennállásának húszéves jubileumát. Ezt követően kellett egy újabb cél, ezért felmerült, hogy gálaműsort állítsunk színpadra. Győrffy Viola, a Pápai Musical Stúdió koreográfusa létrehozta a Légtánc Csoportot, melynek tagjai felfüggesztett és álló karikát használnak az artistamutatványokhoz. Innen jött az ötlet, hogy a légtáncgyakorlatok köré szervezzük a dalokat, így biztosítva egyben bemutatkozási lehetőséget a csoportnak – mutatott rá a Pápai Musical Stúdió vezetője.

Kiemelte, a dalok révén egy-egy történetet, élethelyzetet mutattak be, és előtérbe került a színház, főleg a műsor első részében. Igyekeztek minden korosztályt és zenei ízlést kiszolgálni, így a megzenésített versek mellett a füstös lokálhangulatot idéző ’20-as és ’30-as évekbeli kuplék hangzottak fel, de élőzenei kíséret, musicalrészlet, illetve rockzene és számos mai sláger egyaránt gazdagította a műsort. M. Varga Veronika elmondta, a dalokat már tavaly ősszel elkezdték próbálni, a munka legintenzívebb része azonban január-februárra esett.

A műsor két részből, illetve négy blokkból állt, melyeket mindig légtánc indított
Fotós: Polgár Tibor

A műsor két részből, illetve négy blokkból állt, melyeket mindig légtánc indított. Az előadás alkalmával mintegy 25 fő lépett színpadra, köztük két vendégművész, Cserkuti Zsófia és Szabó Szilárd. A díszlet is a cirkuszi környezetet idézte, illetve alapvetően a fekete-fehér megjelenítés dominált, de minden blokknak volt egy kiegészítő színe is: az elsőnek az arany, a másodiknak a piros, a harmadiknak az ezüst, a negyediknek pedig a királykék.

Varga Veronika hozzáfűzte, a nagy érdeklődésre való tekintettel ősszel szeretnék ismét bemutatni a nagyérdeműnek az előadást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában