ki mit tud?

2018.03.14. 07:00

A veszprémi egyetemen mutatták meg tudásukat: a fiatalok körében is népszerű a műfaj

Tizenharmadik alkalommal rendezték meg hétfőn a Pannon Egyetem B épületének aulájában az Egyetemi ki mit tud?-ot, melynek keretében a fiatalok összesen húsz produkciót állítottak színpadra.

Leitner Vera

Tehetségkutató versenyt szerveztek a Pannon Egyetem hallgatóinak.

Ki mit tud? műfaja relevanciával bír napjainkban

– 2006 tavaszán szervezetük meg az első rendezvényt, azóta minden márciusban sikerült tető alá hoznunk, ami egyben azt is bizonyítja, hogy a fiatalságnak ma is van rá igénye, hogy ilyen jellegű művészeti seregszemlén részt vegyen – mondta el Felföldi Gábor, a Pannon Egyetem Kultúraszervező Csoportjának kulturális referense, aki úgy véli, a Ki mit tud? műfaja relevanciával bír napjainkban, a tehetségkutatók időszakában is. – Igaz, ez nem az a fajta tehetségkutató, ami a mostani, modern világban dívik, sokkal inkább egy összművészeti fesztivál, melyen a Pannon Egyetem polgárai mutathatják meg magukat, a tudásukat. Nem az a cél, hogy kineveljük a jövő generációjának művészi nagyságait, hanem egy jó hangulatú, kellemes, az egymás iránti toleranciára épülő könnyed együttlétet teremtsünk – fogalmazott a főszervező.  

Az egyetem veszprémi kampuszának mind a négy karáról érkeztek produkciók

Az Egyetemi ki mit tud?-on verssel, stand-uppal is indultak fellépők, ám a legtöbb hallgató énekes-zenés előadásokkal lépett színpadra. A húsz műsorszám közt akadt néptánc, hastánc, illetve modern táncprodukció, de például klasszikus és pop zenei fellépőket is láthatott, hallhatott a közönség. Az egyetem veszprémi kampuszának mind a négy karáról érkeztek produkciók, s még levelezős hallgatók is akadtak a fellépők között.

A hallgatók produkcióit több művészeti területről érkező zsűri értékelte. Szilvásiné Csordás Éva előadóművész tizenharmadik alkalommal töltötte be a zsűrielnök tisztjét, mellette Veresné Petrőcz Mária karnagy, magánénektanár és Magyaróvári Zsuzsanna táncpedagógus, valamint a Hallgatói Önkormányzat nemrég kinevezett elnöke, Benkő Bence pontozta az előadásokat. A négy fő kategória – prózai előadóművészet, táncos, zenés és énekes produkciók – valamennyi résztvevőjét könyvutalvánnyal és emléklappal jutalmazta a zsűri, mely minden kategóriából megnevezett egy-két kiemelkedőnek ítélt előadást bemutató hallgatót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában