szemet és lelket gyönyörködtető alkotások

2018.04.22. 14:00

Kézműves portékák kiállítása Padragkúton

A helyi művelődési ház nagyterme a napokban adott otthont a kézműves kiállítók szemet és lelket gyönyörködtető alkotásainak bemutatásának.

Borsos Renáta

A padragi Öltögetők kézimunkáit sokan megcsodálták

A sokszínű tárlaton meghatározó szerep jutott az énekszónak és a verseknek is.

A hagyományőrzőknek, az egyedi kézi munkával megalkotott kiállítási darabok alkotóinak az esemény remek alkalmat kínált a termékeik megmutatására, egymás értékeinek megismerésére. A településrész önkormányzati képviselője, Puskás Károly ünnepi köszöntőjében úgy fogalmazott, a kézimunkák mind egyedi darabok, a készítőik keze nyomán szeretetük, szorgalmuk is megmutatkozik bennük. Az esemény házigazdájaként a padragi Öltögetők Klub alapítója, Szabó Aladárné a hat éve tartó közösségi alkotás erejéről, szépségéről beszélt. A foltvarró csoportjukban egyszerre kívánják megvalósítani a praktikumot és a szépséget. Tárlatuk anyagában használati eszközöket, foltmozaik technikával varrott takarókat, táskákat, díszpárnákat, terítőket csodálhattak meg a kézművesség és az újrahasznosítás iránt érdeklődők.

A padragi Öltögetők kézimunkáit sokan megcsodálták

Az idei kézműves bemutatón új értékek új képviselői is részt vettek. A Molnár Gábor Műhely Alapítvány a fogyatékossággal élők támogatója és segítője. Padragon működik a szövőműhelyük, így fejlesztő foglalkozások keretében sok szép alkotás születik a mindennapokban. Szőttesekkel, keresztszemes hímzésekkel készültek a bemutatóra. A Harmónia Klub színes mandalákat hozott. A társaság képviseletében Pálosiné Nagy Katalin a mandaláról mint évezredek óta használatos motivációs eszközről beszélt. A szanszkrit eredetű szó önismeretet, öngyógyítást fejez ki. Készítésük relaxál és inspirál is egyben, növeli az agy kapacitását, segíti a lelki harmónia megteremtését. A tavaszköszöntő közösségi együttlétet a Jubiláte Nőikar hangversenye és a költészet napjához kapcsolódva egyéni verses szavalatok még tovább gazdagították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában